Pastinaak puree met saus van Shii-take, Cantarellen en Oesterzwammen

by in Recepten december 7, 2018

Pastinaak puree met saus van Shii-take, Cantarellen en Oesterzwammen

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • zout
  • 3 grote pastinaken
  • olijfolie
  • pakje rijst kookroom (ik heb die van Lima)
  • peper
  • paar takken tijm
  • 100 gram shii-take
  • 100 gram cantharellen
  • 150 gram oesterzwammen
  • maismeel
  • klein glaasje rode wijn of balsamico azijn

Schil de aardappel en snij ze in even grote stukken. Zet ze op met zout en breng aan kook. Als ze gaar zijn afgieten en even uitlaten dampen. Tijdens koken van de aardappelen, pastinaken schoonborstelen en in gelijke stukken snijden. Opzetten met water en zout en aan de kook brengen en gaar koken. Aardappelen en pastinaken samen stampen samen met wat margarine, rijst-kookroom, zout, peper en wat van de fijngehakte tijm.

De shii-take, cantharelen en oesterzwammen in grove stukken hakken. Op hoog vuur aanbraden in een koekenpan in olijfolie, twee eetlepels maismeel er overheen strooien en afblussen met rijst-kookroom en scheutje rode wijn, daarna vuur lager en smaken even laten intrekken. Vlak voor het vuur uitdoen naar smaak peper en zout toevoegen en bestrooien met de rest van de overgebleven tijm.

(2 personen, hoofd- of bijgerecht)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *