Al sinds mijn jeugd heb ik een enorme passie voor voeding en eten. Ik ben een geluksvogel, want in 2015 heb ik mijn roer volledig kunnen omgooien en ben ik mij beroepsmatig gaan scholen in wat voeding kan doen om je gezond en fit te voelen. Inmiddels heb ik diverse opleidingen achter de rug en in 2018 voelde ik me voldoende zeker om mijn adviespraktijk te starten.
De passie voor voeding is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder maakte vroeger bijna al het eten dat op tafel kwam zelf. De zondagen waren heerlijk; de geur van de zelfgebakken broodjes uit de oven, ’s middags de zelfgemaakte slagroomsoezen en bij de borrel de – zij het door vrienden van mijn ouders – zelfgemaakte bitterballen met zelfgemaakte mayonaise. Alles kwam uit de keuken van mijn moeder en in mijn herinnering mislukte het bij haar nooit!
Zoals je leest gaat het vooral om het consumeren van zelfgemaakte voedsel en vooral de lekkere smaak. Het ging in die tijd nog niet zozeer om wat voeding met je doet en waar het lichaam op reageert (wat kun je goed verteren). Die interesse kwam later…
Mijn eerste voedingsboek “Een leven lang fit” van Harvey Diamond wekte mijn nieuwsgierigheid op. Hoe zit het nou precies met voeding, wat is nou wel en niet goed voor je? De jaren die volgde waren vooral een speurtocht voor mezelf, ik verslond boeken over afvallen en deed aan vrijwel elke hype mee. Alle mogelijke kookboeken werden daarbij ter ondersteuning aangeschaft. In de eerste 15 jaar van deze zoektocht ging het vooral om mezelf; altijd bezig met afvallen. Deze reis veranderde echter langzaam in een zoektocht naar gedegen kennis over voeding en wat dat doet met het lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de homo sapiens. Na ongeveer 150 boeken in mijn avonduren en vrije tijd te hebben gelezen werd het tijd voor professionele, ‘schoolse verdieping’. Aan de studie dus en op zoek naar de waarheid!