Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg.

Over mij

Al sinds mijn jeugd heb ik een enorme passie voor voeding en eten. Ik ben een geluksvogel, want in 2015 heb ik mijn roer volledig kunnen omgooien en ben ik mij beroepsmatig gaan scholen in wat voeding kan doen om je gezond en fit te voelen. Inmiddels heb ik diverse opleidingen achter de rug en in 2018 voelde ik me voldoende zeker om mijn adviespraktijk te starten.

De passie voor voeding is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder maakte vroeger bijna al het eten dat op tafel kwam zelf. De zondagen waren heerlijk; de geur van de zelfgebakken broodjes uit de oven, ’s middags de zelfgemaakte slagroomsoezen en bij de borrel de – zij het door vrienden van mijn ouders – zelfgemaakte bitterballen met zelfgemaakte mayonaise. Alles kwam uit de keuken van mijn moeder en in mijn herinnering mislukte het bij haar nooit!

Zoals je leest gaat het vooral om het consumeren van zelfgemaakte voedsel en vooral de lekkere smaak. Het ging in die tijd nog niet zozeer om wat voeding met je doet en waar het lichaam op reageert (wat kun je goed verteren). Die interesse kwam later…

Mijn eerste voedingsboek “Een leven lang fit” van Harvey Diamond wekte mijn nieuwsgierigheid op. Hoe zit het nou precies met voeding, wat is nou wel en niet goed voor je? De jaren die volgde waren vooral een speurtocht voor mezelf, ik verslond boeken over afvallen en deed aan vrijwel elke hype mee. Alle mogelijke kookboeken werden daarbij ter ondersteuning aangeschaft. In de eerste 15 jaar van deze zoektocht ging het vooral om mezelf; altijd bezig met afvallen. Deze reis veranderde echter langzaam in een zoektocht naar gedegen kennis over voeding en wat dat doet met het lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de homo sapiens. Na ongeveer 150 boeken in mijn avonduren en vrije tijd te hebben gelezen werd het tijd voor professionele, ‘schoolse verdieping’. Aan de studie dus en op zoek naar de waarheid!

Om de waarheid te achterhalen heb ik de volgende studies gedaan:

  • Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Ortho Health Foundation te Hoofddorp
  • Natuurvoedingskundige, 3 jarige opleiding aan de Kraaijbeekerhof Academie te Driebergen
  • Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur, Ortho Health Foundation te Hoofddorp
  • Opleiding De Natuurkeuken, 1 jarige opleiding aan De Groene Kookacademie te Amersfoort

Om mezelf steeds verder te blijven verdiepen (met name op het gebied van de darmen) volg ik tweemaandelijks intervisie bij Marijke de Waal Malefijt.https://www.gottswaal.nl/marijke-de-waal-malefijt

Verder volg ik geregeld (online) cursussen:

  • Behandeling van vermoeidheidssyndromen”, Natura Foundation (Margot Peinemann)
  • Helder zicht op Burn-out”, Medivere (Jacqueline Elferink)
  • Herstel na COVID-19″, Natura Foundation (Margot Peinemann)
  • “Medivere consulent Darmmicrobioom”, Medivere (Marijke de Waal Malefijt)

Inmiddels hebben bovenstaande studies mij bewust gemaakt dat er niet één waarheid is. Er bestaat niet één voedingspatroon dat bij iedereen past. Ieder mens is namelijk uniek! Wat bij de één past kan bij de ander totaal niet goed voelen.

In mijn praktijk werk ik in een veilige en open sfeer samen met jou aan een passend voedingsadvies. Ik begeleid, ondersteun en adviseer je met concrete uitleg in het ‘hoe en waarom’. In overleg proberen we om jouw voedingspatroon zo aan te passen, zodat jij lekker in je vel komt te zitten. Lijkt het je leuk om samen met mij de speurtocht op te starten naar de voor jou best passende balans in voeding, neem dan contact met me op en maak een afspraak voor een intake!

KLANTENERVARING